Office of Mr.Green / MIA Design Studio

Office of Mr.Green / MIA Design Studio

© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki+ 22


  • Region Area of ​​this architecture project Region :
    260 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2021


  • Photographs

  • Manufacturers Marks with products used in this architecture project
    Manufacturers: Bagno Design, Barrisol, HAY, Hafele, Unions, Wendelbo, BO CONCEPT, FLOS, Painting Jotun Vietnam, TOTO Sanitary Ware, reflection glass, innocent

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Text description provided by the architects. An outdoor garden in a high-rise concrete block. Why not? We children of nature are always in love with the beauty of the landscape. By coincidence, we met a customer with the same passion for plants, flowers, comfort and lightness. From there, together, we created an “outside office”.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Plan
Plan
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Vietnam’s urban areas are increasingly losing the inherent green spaces and spaces necessary for the living environment. The rapid development of an economic center of a country produces more and more high-rise concrete blocks in urban areas, young companies and workers spend thousands of hours of intellectual activities in the city in limited space blocks and with limited emotions. Our client, and MIA Design Studio personally, is not one of them. We go over the fence, conceived the idea of ​​building an “outside office” in a giant concrete office building.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The project is a multi-storey office building. The offices occupy part of the floor of the building. When the elevator doors would open, the elevator lobby would lead to the reception and lobby space, which is combined with a small bonsai garden and awaits seating as a message showing hospitality of the host. The main materials used in the project show the authenticity of the space, with the cold tone of the metal creating a contrast, complementing the elegance and compactness. Subsequently, the trees became a colorful “Miss” in a neutral and soft painting.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Axonometric
Axonometric
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Led inside, the experiencer will completely lose the feeling of crampedness and suffocation of the city when approaching the “outdoor garden lounge” of the “owner”. The reception area and the meeting room are set up inside a garden. Not only is this function to create intimacy with the surrounding works, but this garden also has the function of regulating light, reducing glare in the afternoon, and shining directly into the office.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Comments are closed.